«

»

jún
21

A Twitter üzleti felhasználása

Twitter használatával sok emberhez lehetőség van eljuttatni az üzleti ajánlatot.

Twitter az üzleti életben

A Twitter üzleti felhasználása

A Twitter idén ünnepelte az ötödik születésnapját, és már tetemesnek mondható 200 millió regisztrált felhasználóval bír. Ez a rengeteg ember hetente 1 milliárd bejegyzéssel vezeti a Twittert a Facebook által kitaposott ösvényen. Bár még lemaradásban van a Facebookhoz képest, ez a mikroblog szolgáltatás is egyre népszerűbb az internet használók körében. Manapság nagyon gyakran szerepel a médiában, minden hírességnek és TV sztárnak saját, hivatalos fiókja van.

A vállalkozások kis része aktívan és sikerrel használja a Facebookot, azonban a Twitter teljesen ismeretlen terület a legtöbb üzlet számára. Hogyan lehet 140 karakterben bemutatni a termékünket és hatékony marketing stratégiát alkalmazni? Egyáltalán ki olvassa az értelmetlennek tűnő szövegeket Twitteren? Itt található néhány válasz:

Gondoljunk a Twitterre úgy, mint egy kevésbé látogatott Facebookra. Nem küldhetünk virtuális ajándékokat egymásnak, és nem művelhetjük a földünket a virtuális gazdaságunkban, ahogy azt a Facebook esetében tehetjük, csak egyszerűen tudathatjuk a világgal, hogy pontosan mit is csinálunk, mi történik velünk. Ez a különbség a Facebookhoz képest jelentős, ugyanis az információ nem vész el a bezsúfolt alkalmazások és más tevékenységek között.

A kulcs a Twitterhez az emberek számára vonzó tartalom, amit szivesen olvasnak és továbbítanak követőiknek. Egy üzleti vállakozás mindezt nem képes elérni egy PR ügynökség segítségével, aki csak a terméket és a vállakozást tudja bemutatni 140 karakter hosszúra tördelt tweetek formájában. A tartalomnak emberközpontúnak, közvetlennek kell bemutatnia a vállakozást, ezzel biztosítva a bárki számára vonzó, elérhető online jelenlétet. Teljesen elfogadott bejegyzést írni például az aktuális eseményekről, az időjárásról, vagy akár a fociról is, feltéve, hogy a tartalom nem sértő senki számára.

A Twitter felhasználói tábora kicsit idősebb korosztályból kerül ki, mint a Facebook esetében. Tapasztalataim szerint a felhasználók kicsit idősebbek, kicsit világiasabb szemléletűek, és talán még gazdagabbak is. A tökéletes üzletember a Twitteren a vállakozása minél szélesebb körű megismertetésére törekszik.

A Twitter lehetővé teszi a vállakozások számára, hogy valós időben kommunikáljanak ügyfeleikkel és reagáljanak azok kérdéseire. Ez hasznos lehet abban az esetben, ha a kommentelők nem épp hízelgő stílusban írják kéréseiket, kérdéseiket.

A Twitter hatékony kereső szolgáltatást nyújt, aminek segítségével könnyedén nyomon követhető, hogy a felhasználók mit terjesztenek a márkánkról, vagy miként reagálnak egyes dolgokra.

Egyszerű felépítéséből adódóan könnyű használni, és egyszerűen oszthatunk meg egy bejegyzést okostelefonokról is. A felhasználók többsége mobil eszközökről írja meg tweetjeit.

A Twittert használó üzleti vállakozások visszajelzései általában pozitívak, élvezik a Twitter adta remek üzleti lehetőségeket. Tanulságként elmondható, hogy a Twitter megfelelő menedzselésével hatékonyan fejleszthető a vállakozás online megjelenése.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem lesz nyilvánosságra hozva.

A következő HTML elemek használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*