«

»

jún
28

Facebook és Twitter marketing

Facebook és Twitter marketing

Az üzleti vállalkozások közül már több felismerte, hogy a közösségi média egyre kiemeltebb pozíciót foglal el az online marketing területén. A sok lehetőség közül a Facebook és a Twitter lettek a legnépszerűbbek a marketing kezdeményezések számára. Vilgszerte több millió felhasználóval mind a Twitter, mind pedig a Facebook egy hatékony marketing terv lényeges részévé kell hogy váljon.

Facebook és Twitter

Facebook és Twitter

A Facebook és a Twitter is rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is. Ha az egyiket ki szeretnénk választani, akkor alaposan át kell gondolni, hogy az ügyfelek, vásárlók miképp kommunikálnak a vállalkozásunk felé. A következőkben kizárólag az ingyenesen használható részei kerülnek áttekintésre ennek a fajta marketingnek. (Természetesen idő és erőforrás befektetésére szükség van, de nem pénzbeli költségekre kell gondolni, mint pédául a Facebook hirdetések, vagy a kiemelt tweetek)

Elsősorban a Facebook tekinthető olyan helynek, ahol adott a lehetőség kapcsolattartásra a barátokkal és a családtagokkal. Bár a Facebook profil lehetővé teszi, hogy idegenek is megtaláljanak minket, kapcsolatba léphessenek velünk, a felhasználók nagy többsége olyan emberek társaságát keresik a közösségi oldalon, akiket már ismernek. Új kapcsolatok nagyobb valószínűséggel születnek közös ismerősökön keresztül, mint keresés útján. A kihívás tehát az, hogy visszatérő ügyfeleinket újra és újra a Facebook oldalunkra csábítsuk, valamint arra ösztönözzük őket, hogy bíztassák ismerőseiket is, hogy hasonlóan cselekedjenek.

Ezt könnyedén el lehet érni egy speciális fogadó fül elkészítésével, ahol prémium tartalom kínálható a rajongók számára. Létrehozható egy “Beszélgetések” fül is, ahol a rajongók reagálhatnak az észrevételekre. Készíthetők különleges események, ahol a legfontosabb mozzanatokat lehet kiemelni. Például az üzlet nyitása, új termék indításának időpontja, ingyenes vagy kedvezményes napok, stb. A legfontosabb dolog a tartalom. A posztok lehetnek képek, videók, érdekes megjegyzések, linkek. A fő cél a közösségi médiában a kapcsolattartás a rajongókkal, és a közösség érdeklődésének fenntartása. Kutatások azt mutatják, hogy az emberek sokkal szívesebben maradnak az oldalon, ha azon videók és képek találhatók.

A Twitter felhasználók először olyan emberekkel alakítanak ki kapcsolatot, akiket a való életben is ismernek. A rendszer sajtosságai, valamint a felhasználók sokkal nyitottabbak idegenekkel való kapcsolatfelvételre. A Twitter felhasználók részt vesznek a párbeszédekben, kulcsszavakat keresnek, és olvassák a mások által közzétett híreket.
A Twitter és a Facebook is nagyon közvetlen, a felhasználók kommentelhetnek és valós időben reagálhatnak a történésekre, a Twitter sokkal “gyorsabb”, mint a Facebook. A 140 karakteres korlátozás és a gyorsan frissülő hírfolyam miatt a célközönség könnyen szem elől tévesztheti a nekik szánt tweeteket. Ha csak nem keresnek rá, az üzenet jön, és perceken belül máris eltűnik a szem elől a frissebb bejegyzések miatt.

Az üzeneted többféle megfogalmazásban tálalandó a követők felé. Ne ugyanarról a dologról beszélj újra és újra, ez nem csupán bosszantó a követők számára, hanem a Twitter szabályzata is tiltja. Szükség van egy terv elkészítésére, ha a információval szeretnénk bombázni a célközönséget. Ha egy nap négy vagy öt alkalommal ugyanolyan tartalommal jelenik meg egy-egy tweet, akkor fennáll a veszélye, hogy spammernek nézik a felhasználót, ahelyett, hogy az üzleti lehetőséget látnák meg. A Twitter kiválóan alkalmas exlkuzív kuponok kínálására és ajánlatok kihirdetésére, vicces, poénos információk, linkek posztolására, amelyek elvezetnek a blogra, vagy egy beszélgetést eredményeznek.

A legnagyobb különbség marketing szempontból a Facebook és a Twitter között, hogy a felhasználók teljesen különböző csoportokból valók. A Facebook felhasználók nem mindegyike rendelkezik Twitter fiókkal és fordítva. Sőt, a legtöbb ember egy adott platformot részesít előnyben és ott meglehetősen több időt töltenek el, mint a másikon. (Persze kivétel az olyan felhasználók, akik állandóan oda-vissza váltanak a két rendszer között – mint Mi) Egyesek számára a 140 karakteres tweet elegendő minden információ átadására. Egy pillanatképet lehet ábrázolni a posztolt bejegyzésben. A tweet bevezető szerepet tölthet be, tartalmazhat egy linket, ami átvezet a lényeges tartalomra a blogon, honlapon. Mások egyszerűen nem szeretnének egyéb tartalmakat olvasni, meglátogatni blogokat, hanem csak megtekinteni egy információkkal megtöltött Facebook profilt, amiből tájékozódni tudnak.

Amennyiben lehetséges, ajánlott mind a Facebookot, mind a Twittert a marketing terv részévé tenni. Tele vannak olyan eszközökkel, amelyek használata ingyenes, amelyek segítségével eredmények érhetők el üzleti téren. A marketing stratégia tesztelése közben esetleg kiderülhet, hogy az egyik platform sokkal jobban illeszkedik a tervekhez, mint a másik. A közösségi marketing az internet egy rohamosan fejlődő területe, szerezz bátran tapasztalatokat, légy kreatív a siker eléréséhez!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem lesz nyilvánosságra hozva.

A következő HTML elemek használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*