»

jún
02

Látogatottság növelése?

SEO

Hogyan növeljük weboldalunk látogatottságát?

Látogatottság növelése?

Számos lehetőség és bevált módszer létezik weboldalunk látogatottságának növelésére. Fontos ismerni az összes eljárást ahhoz, hogy az eredményeket össze tudjuk hasonlítani. A következőkben a leglényegesebb technikák egy részét foglalom össze. A lista nem lesz rövid. Vágjunk is bele!

Személyes marketing: Ez a módszer személyes szinten működik és magában foglalja azt a folyamatot, amikor a közvetlen környezetünket és barátainkat invitáljuk az oldalunkra. Ebbe a kategóriába tartozik például a névjegykártya készítése is, amin feltültethető a weboldalunk címe. Tekintsük például az Aruebusade víz oldalát, amit természetesen minden ismerősünknek ajánlunk.

Cikk marketing: Ez az eljárás azt jelenti, hogy az általunk írt cikkeket, bejegyzéseket internetes gyűjteményekbe helyezzük el. Egy cikk írásakor megengedett egy visszamutató link (backlink) elhelyezése a weboldaladra. Az emberek inormációt keresve rábukkannak a cikkedre, elolvassák, és ha érdeklik őket a téma, akkor ellátogatnak a visszamutató linken keresztül a weboldaladra további információ reményében. Ez egy nagyon jó módszer a weboldalra mutató linkek számának növelésére. A legnagyobb haszna mégis az, hogy javítható a keresőben elfoglalt pozíció, ezáltal nagyobb forgalom várható az oldalon. Ne felejtsük el hozzátenni, hogy mindez teljesen ingyenesen érhető el.

Fórum marketing: A fórum egy olyan hely, ahol az emberek összegyűlnek, hogy megvitassák problémáikat, stratégiáikat, információt cseréljenek bizonyos témákban. Rengeteg fórum található az interneten, ahova csatlakozhatunk, hogy részt vegyünk az ilyen beszélgetésekben. A legtöbb fórum engedélyezi visszamutató link elhelyezését az aláírás mezőben, ami minden fórum hozzászólás alatt láthatóvá válik. Nagyon egyszerű ezzel a módszerrel látogatókat gyűjteni.

Search Engine Marketing: Ez a módszer magában foglalja a weboldal tartalmának és dizájnjának keresőoptimalizálását is. A keresőmotorok egy nagyon bonyolult algoritmust használnak a weboldalak rangsorolására. Amikor az emberek a keresőben bizonyos információra keresnek, a keresők a találatokat az előzetes rangsorolás sorrendjében jeleníti meg. A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization – SEO) az a módszer, aminek segítségével javíthatod a weboldalad keresőben elfoglalt helyét. A SEO megtanulható, vagy fizetés ellenében igénybevehető szogáltatás.

Kattintás alapú reklám: Ez egy fizetős szolgáltatás, ahol a hirdetőnek a látogató minden egyes kattintása után fizetni kell. Ez a fajta marketing egészen népszerű az internetes marketing szakemberek körében. A Google és a Yahoo mellett számos más vállalat kínál hasonló szolgltatást.

Linkcsere: Ezen eljárás keretében egy másik személy elhelyez egy oldalunkra mutató hivatkozást a saját oldalán. Korábban SEO célokra is használták ezt a módszert, de a keresőalgoritmusok megváltoztatása után ez az előny eltűnt. Mindezek ellenére még mindig egy jól bevált módszer weboldalunk forgalmának növelésére.

Link vásárlás: Weboldalunkra mutató hivatkozás számára vásárolhatunk helyet egy másik honlapon. A keresőoptimalizálás folyamata során egy nagyon gyakran használt módszer a visszamutató linkek gyűjtésére. Haszna elsősorban akkor feltűnő, ha a linkünk számára helyet egy nagy látogatottsággal rendelkező oldalon találunk. (Ezek a helyek természetesen drágábbak, mint egy kisebb látogatottsággal rendelkező oldalon.)

Célzott reklám: Lehetőség van a weboldal reklámozására kifejezettem erre a célra kialakított gyűjtőoldalakon. Ebből ingyenes és fizetős szolgáltatás is rendelkezésünkre áll.

Email Marketing: A nagyobb látogatottság elérése érdekében indíthatunk saját hírlevél szolgáltatást, vagy elektronikus folyóiratot, amire a látogatók feliratkozhatnak. Egy ilyen szolgáltatás létrehozása nagyon fontos részét képezheti egy internetes üzlet bemutatásának. Úgy is dönthetünk, hogy egy reklámfelületet bérelünk a már sikeresen működő oldalon hírlevelünk, vagy online magazinunk népszerűsítésére. Ezzel további olvasókat gyűjthetünk.

Listaépítés: Ez az eljárás a feliratkozott látogatók adatbázisba történő rendezését jelenti. Ebbe az adatbázisba azok a látogatók kerülhetnek be, akik feliratkoztak a hírlevélre, elektronikus folyóiratra, vagy egy elérhető ingyenes tartalomért cserébe megadták az e-mail címüket. A lista tagjaival könnyedén fel lehet venni a kapcsolatot, eljuttatni hozzájuk ajánlatunkat.


Még nincs hozzászólás

1 ping

  1. Marketingvadász:

    Jó összefoglalója a 21. századi látogatottság-növelő marketing varázseszközöknek. Elgondolkoztam, hogy valami kimaradt-e esetleg, de bevallom őszintén nem maradt bennem hiányérzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem lesz nyilvánosságra hozva.

A következő HTML elemek használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*